Wat geloven wij

Wat  geloven wij

Wat geloven wij? Kort gezegd: wij geloven dat God van mensen houdt. God heeft alles voor ons over, zelfs zijn Zoon: Jezus. Door Jezus mogen we eeuwig leven in Gods nieuwe wereld.

Wacht even, dat gaat wel erg snel… God? Jezus? Nieuwe wereld?

BoomGod en mensen

Wij geloven dat God de wereld prachtig heeft gemaakt. Alles in de wereld was goed, zonder uitzondering.

Maar de mensen kwamen tegen God in opstand. Zij wilden de macht in de wereld. Sinds die tijd is de dood in de wereld. Mensen maken ruzie en doen elkaar onrecht aan. Mensen dienen hun eigen belang, ook al gaat dat ten koste van anderen, de schepping of God. Mensen raken vervreemd van God. Dat is de wereld waarin we leven. Het doet God pijn dat zijn prachtige wereld ziek is.

God wil de wereld niet aan haar lot overlaten. De mensen hebben God aan de kant geschoven, maar God blijft van mensen houden. Hij wil herstellen wat mensen hebben vernield. Geen prijs is daarvoor te hoog.

Jezus

God kiest de moeilijke weg. Hij vernieuwt de wereld niet in een oogwenk. Hij wil de mensen voor zich terug winnen. Daarom wil hij heel dichtbij komen. God stuurt zijn Zoon, Jezus Christus, de wereld in. In Jezus dringt God de wereld binnen. Dat is Kerst.

Jezus ervaart aan den lijve dat de wereld ziek is. Hij heeft veel vijanden. Als het erop aankomt, laten zijn vrienden hem vallen. Toch blijft Jezus liefde geven, tot het uiterste. Hij kiest niet voor zichzelf. In plaats daarvan geeft hij zijn leven. Dat vieren we op Goede Vrijdag.

Dat lijkt het trieste einde van iemand die te goed is voor deze wereld. Maar dat is het niet. Jezus is God. De dood kan hem niet stoppen. Jezus staat op uit zijn graf. Het begin van een nieuw leven. Dat is Pasen.

DSCN0942

Nieuwe wereld

Jezus is koning in Gods nieuwe wereld: het koninkrijk van God. Hij wil ons uit ons oude leven bevrijden. Zijn koninkrijk is het koninkrijk van liefde. Daar is  het weer goed tussen mensen. Daar is het weer goed tussen mensen en God. Jezus wil ons in die nieuwe wereld verwelkomen. Vandaag al. Die wereld begint waar mensen niet voor zichzelf leven, maar God en mensen liefhebben. Als we erkennen dat we er een puinhoop van hebben gemaakt en alleen God dat kan herstellen. Uit onszelf kunnen we dat nooit, daarom belooft God ons te helpen met zijn Heilige Geest. En er komt een dag waarop Jezus alles nieuw maakt. Dan blijkt de dood ook voor ons niet het einde. Het leven wordt dan een groot feest. Daar verlangen we naar.

Meer weten? Kijk op www.vragenovergeloven.nl. Of volg eens een Alpha-cursus.


[cro_parentlinks]