Kinderen

Er zijn veel kinderen in De Voorhof: we zijn een jonge gemeente. Daar zijn we blij mee. Voor God zijn kinderen ook erg belangrijk. In de kerk horen ze er daarom helemaal bij. We willen graag dat de kinderen elkaar ook kennen en een fijne groep vormen, dat ze steeds meer van Jezus gaan houden en leren van de bijbel. Daarom organiseren we ook activiteiten voor kinderen.

Crèche

chrecheTijdens de morgendiensten is er een crèche voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. De kinderen kunnen spelen, eten en drinken terwijl papa en mama naar de kerkdienst kunnen. De crèche staat onder leiding van één volwassene met hulp van twee jongeren.

Kinderclub

dsc_0146Ook tijdens de kerkdiensten is er voor de kinderen van 4 tot 7 jaar een kinderclub. Aan het begin van de dienst gaan de kinderen naar boven voor hun eigen bijbelverhaal en een werkje. Na de preek komen zij weer in de kerkzaal en vertellen ze wat ze gedaan hebben. Vaak zingen we dan nog een kinderlied. We proberen zo veel mogelijk dat in de kerkdienst en op de kinderclub dezelfde thema’s of bijbelverhalen besproken worden.

’t Visnet

Voor de kinderen van 8 tot 12 jaar is er ’t Visnet: de toffe club op donderdagavond! Eens in de twee weken komen we bij elkaar van 19.00 tot 20.00 in de kerk.

We kletsen wat, we bidden, we lezen uit de bijbel, we praten erover door en natuurlijk doen we een spel of maken we iets moois. Reacties van de kids zelf:

“ik vind het heel erg leuk”

“de waterkers planten was het leukste”

“het was leuk om samen een kruis te maken en daar briefjes op te plakken voor in de kerkzaal”

“ik heb er veel van geleerd”

Gezinsdiensten

Bijzondere diensten2Vier keer per jaar hebben we ’s ochtends een gezinsdienst. In deze diensten proberen we het evangelie te verwoorden in een voor kinderen begrijpelijke taal. De kinderen worden zelf ook betrokken in de voorbereiding en uitvoering van de dienst. Er zijn kinderen die lezen uit de bijbel, bidden of helpen met collecteren. De dienst wordt begeleid door een combo.

Een gezinsdienst betekent trouwens niet dat volwassenen niet welkom zijn. Volwassenen kunnen vaak een voorbeeld aan kinderen nemen. En als het evangelie in eenvoudige woorden voor kinderen wordt gebracht, kan het volwassenen opeens ook weer raken.