Preken getagged: Gezinsdienst

image_pdfimage_print
Mark Veurink
18 maart 2018

Hebreeën 11:29 | Geen weg terug

De Israëlieten zijn vrij, maar hebben heimwee naar het slavenleven in Egypte. Bij de Rode Zee bevrijd God hen daarvan, zodat ze écht vrij zijn. Ook ons wil God echt vrij maken: zodat er geen weg terug is naar de slavernij van de zonde.

Lees verder

Mark Veurink
25 december 2017

Lucas 2:10 | Kerst: nooit meer bang!

‘Wees niet bang,’ zegt de engel tegen de herders. Niet zo gek: God is een God om bang van te worden. Maar dat wil hij niet. Daarom komt hij naar ons toe als een ontwapenende baby. Wat een wonder!

Lees verder

Mark Veurink
5 november 2017

Genesis 4:1-16 | Een goede broer/zus

Broers en zussen: fijn om te hebben, maar niet altijd makkelijk. Hoe ga je als broers/zussen met elkaar om? Familieruzies zijn in ieder geval niet nieuw: in het eerste mensengezin loopt een ruzie tussen broers gruwelijk uit de hand. Onze grote Broer laat zien dat het ook anders kan!

Lees verder

Mark Veurink
1 oktober 2017

Job 42 | Job krijgt gelijk

Ben je wel eens brutaal? Job was brutaal geweest tegen God. Toch wordt God niet boos op hem, maar op zijn vrienden! Job krijgt gelijk, en dan komt het weer goed met hem. Van Job mogen we leren dat het goed komt!

Lees verder

Mark Veurink
18 juni 2017

Matteüs 7:24-27 | Luister naar Jezus!

Wat doe je met wat Jezus zegt? Daar vertelt Jezus een verhaal over. Het gaat over 2 mannen die een huis bouwen. De één luistert, de ander gaat zijn eigen gang. Op welke bouwer lijk jij?

Lees verder

Mark Veurink
19 maart 2017

Lucas 10:33 | Voor Jezus ben je alles waard

Jij bent veel waard! Maar waarom eigenlijk? Niet omdat jij zo goed bent, je lijkt op de gewonde reiziger in het verhaal van Jezus, maar omdat God je heeft gemaakt. Jezus lijkt op de Samaritaan: hij geeft zelfs zijn leven voor je, zó veel ben je waard!

Lees verder

Mark Veurink
25 december 2016

Matteüs 2:1-12 | Wie is de koning?

De koning is geboren! Maar er is nog een koning: Herodes. Wie is nou eigenlijk de echte koning? Wie is de baas in deze wereld? Het lijkt wel eens alsof de Herodessen het voor het zeggen hebben. Maar Jezus is de enige echte!

Lees verder

Mark Veurink
2 oktober 2016

Genesis 41:38 | Het geheim van Jozef

Zou je wel belangrijk willen zijn? Jozef werd het. Maar niet omdat hij zo graag belangrijk wilde zijn. Zijn geheim is dat je pas echt belangrijk kunt zijn als je niet belangrijk wilt zijn. Jezus zegt dat ook: als je belangrijk wilt zijn, moet je de ander dienen.

Lees verder

Mark Veurink
22 mei 2016

Handelingen 12:1-19 | Vervolgd? Jezus is het waard!

In veel landen is het gevaarlijk om christen te zijn. Voor de eerste christenen was dat ook zo: Petrus zit in de gevangenis om zijn geloof. Wat kunnen we van hem en andere vervolgde christenen leren?

Lees verder

Mark Veurink
13 maart 2016

Marcus 14:32-52 | Zwak is sterk

Hoe reageer je als je straf krijgt die je niet hebt verdiend? Dan protesteer je toch? Jezus niet. Zijn vrienden willen voor hem vechten, sterk voor hem zijn. Maar Jezus laat het gebeuren. Want als je zwak durft te zijn, ben je pas echt sterk!

Lees verder