Preken getagged: Gemeenteproject Samen één

image_pdfimage_print
Mark Veurink
21 mei 2017

Johannes 17:21 | Jezus’ droom voor de kerk

Hoe ziet jouw droomkerk eruit? Wat heeft de kerk volgens jou echt nodig? In zijn afscheidsgebed geeft Jezus zijn antwoorden op die vragen. Jezus droomt van eenheid. Droom je mee?

Lees verder

Mark Veurink
14 mei 2017

1 Korintiërs 14:26b | Ieder draagt bij

Wat doe je eigenlijk in de kerk? Het lijkt weleens alsof maar een handjevol mensen iets doet in een kerkdienst. In Korinte was dat heel anders: ieder droeg bij. Wat betekent dat voor ons?

Lees verder

Mark Veurink
7 mei 2017

Matteüs 25:14-30 | Jezus geeft zijn koninkrijk in beheer

Jezus vergelijkt ons met beheerders. Maar wat is eigenlijk goed beheer? Jezus zet de gangbare ideeën daarover op zijn kop. Het koninkrijk, dat moet je niet zorgvuldig bewaren, het is om gebruikt te worden!

Lees verder

Mark Veurink
29 januari 2017

Efeziërs 4:15-16a | Samen achter Jezus aan

Eén zijn als gemeente: dat gaat niet alleen over hoe je met verschillen omgaat. Die verschillen maken ons nog niet één. Maar wat dan wel? Wat bindt ons? Echte verbondenheid is te vinden als we samen achter Jezus aangaan. Als de bevrijdende waarheid van Jezus Christus de drijvende kracht is in je leven. En dat…

Lees verder

Mark Veurink
22 januari 2017

Maleachi 3:24a | Generaties komen en gaan

Een kerk waar jong en oud samenkomen is een zegen. Maar de generatiekloof gaat ook aan de kerk niet voorbij. Hoe kunnen de verschillende generaties samen één zijn? Tot zegen zijn voor elkaar?

Lees verder

Mark Veurink
15 januari 2017

1 Johannes 4:7-8 | Talen van de liefde

Liefde heeft alles met God te maken. Maar elkaar liefhebben, hoe doe je dat eigenlijk? Daarbij kunnen de 5 talen van de liefde helpen. Om te leren liefde te geven in een taal die de ander begrijpt. Deze preek is de eerste in het gemeenteproject Samen één.

Lees verder