Preken getagged: Feest van Genade

image_pdfimage_print
Mark Veurink
12 oktober 2014

Jesaja 49:6 – De missionaire kerk

Afsluitende preek van gemeenteproject ‘Feest van genade’: ‘de missionaire kerk’. Het feest van genade is te mooi om voor jezelf te houden. Het is altijd al Gods plan geweest dat het goede nieuws naar buiten ging. Wij mogen meedoen in dat plan.

Lees verder

Mark Veurink
5 oktober 2014

Exodus 17:8-16 – Geloven doe je samen!

5e Preek in het gemeenteproject ‘feest van genade’ bij het weekthema ‘verbondenheid’. De duivel wil je geloof graag aanvallen. Maar samen sta je sterk en kun je elkaar helpen te geloven.

Lees verder

Mark Veurink
21 september 2014

Romeinen 5:6 – Feest van genade!

Deel 3 van het gemeenteproject ‘Feest van Genade’. ‘Genade’ is voor christenen een bekend woord. Maar zitten er geen addertjes onder het gras? Durf je Gods genade wel te vertrouwen?

Lees verder

Mark Veurink
14 september 2014

Matteüs 9:13 – Zonde, de grootste vijand

Tweede preek in gemeenteproject ‘Feest van Genade’. We horen niet graag dat we zondig zijn. We denken van onszelf vaak dat het best meevalt. Is dat zo: zijn fatsoenlijke mensen niet zo zondig?

Lees verder

Mark Veurink
8 september 2014

Psalm 42:3 – Hartstocht voor God

Eerste themapreek bij het Feest van Genade. ‘Hartstocht voor God’, dat klinkt als iets voor mensen die op de toppen van hun geloof leven, niet voor gewone mensen als jij en ik. Kun je als je weinig van God merkt, toch hartstochtelijk naar hem verlangen? De dichter van Psalm 42 wel: God is voor hem…

Lees verder