Preken getagged: Advent

image_pdfimage_print
Mark Veurink
17 december 2017

Openbaring 21:2-3 | De hemel op aarde

Een nieuwe hemel en nieuwe aarde? Heb jij er zin in? Of mag het nog wel even wachten? Het nieuwe is onbekend, en daarom kun je een afwachtende houding aannemen. Johannes ziet hoe het zal worden, zodat wij er ook zin in kunnen krijgen.

Lees verder

Mark Veurink
10 december 2017

Openbaring 20:1-15 | Het einde van het kwaad

Het kwaad lijkt nu eenmaal bij de wereld te horen. Een wereld zonder kwaad, dat is haast niet voor te stellen. Toch belooft God dat er eens definitief een einde komt aan het kwaad. Dus doe niet alsof je maar met het kwaad moet leren leven.

Lees verder

Mark Veurink
3 december 2017

Openbaring 12:17 | Een woedende verliezer

We hebben al zo vaak kerst gevierd, maar heeft de komst van Jezus de wereld echt veranderd? Het lijkt er niet echt op. Johannes krijgt in een visioen een andere manier van kijken aangereikt: Jezus is overwinnaar, Satan niet meer dan een slechte verliezer.

Lees verder

Mark Veurink
18 december 2016

Ezechiël 37:22 | God maakt één

Mensen zijn niet gemaakt om alleen te zijn. Maar eenheid en verbondenheid zijn best lastig… We verlangen naar elkaar, maar vaak kunnen we elkaar niet vinden. Net als Juda en Efraïm. Kunnen we ooit één worden? In families, in de kerk, in de samenleving en de wereld?

Lees verder

Mark Veurink
11 december 2016

Ezechiël 37:14 | Heimwee naar God

Heb je wel eens het gevoel dat God weg is? Geloven is niet altijd een succesverhaal. Je kunt heimwee hebben naar God. Je geloofde vol overgave, maar het begint te knagen. Wat moet je daarmee? Hoe kun je geloven tegen de stroom in?

Lees verder

Mark Veurink
4 december 2016

Ezechiël 36:22 | God moet niets, maar doet alles

Gods beloften zijn enorm. Maar bij God heb je nergens recht op, hij is je niets verschuldigd. Dat hij alles voor je doet, is pure genade. En daardoor wordt het alleen maar mooier. Alle reden om God te prijzen!

Lees verder

Mark Veurink
27 november 2016

Jesaja 2:4-5 | Ontwapen(en)d!

Uiteindelijk wil iedereen vrede. Maar wat is er een verdeeldheid. In de wereld, maar ook onder christenen. Jesaja ziet vrede. Een wereld zonder wapens. Samen bouwen. Ontwapenend mooi! Iets van dat licht mogen wij laten zien.

Lees verder

Mark Veurink
20 december 2015

Jesaja 11:3 – Jezus doet recht in de puinhoop

Vrede, wie wil het niet? Maar we leven in een wereld vol haat. Het is een puinhoop. Niet alleen ver weg, maar net zo goed dichtbij. Zelfs in de kerk ontstaat zomaar verwijdering. Maar Jezus biedt een weg uit de puinhoop!

Lees verder

Mark Veurink
14 december 2015

Jesaja 9:1 – Jezus zet je leven in het licht

In het donker raak je de weg kwijt. En we zijn inderdaad de weg kwijtgeraakt. Zonder God is het leven donker. Maar God laat het er niet bij: hij zet het licht aan. Jezus wil zijn licht ook in jouw leven laten schijnen.

Lees verder

Mark Veurink
29 november 2015

Jesaja 7:14 – God is midden in je leven

God lijkt op de achtergrond te staan. Of is het eerder dat graag willen dat God zich niet met ons bemoeit? In een wereld die niets van God verwacht, wordt koning Achaz van Juda door God op zijn plek gezet. God is Immanuël: God midden in je leven.

Lees verder

  • Agenda