Nehemia

image_pdfimage_print
Mark Veurink
11 februari 2018

NGB Artikel 7 | Woord en Geest: wat heeft de bijbel vandaag te zeggen?

De bijbel is een oud boek. Hoe kun je de bijbel vandaag toepassen? Dat is het werk van de Geest: zonder hem is de bijbel een dode letter, met hem hoor je Gods stem voor vandaag. Deze preek is 3e in een serie van 3 over de bijbel.

Lees verder

Mark Veurink
15 februari 2015

Nehemia 8:10b – Feest met de wet

Je moet al zo veel, en dan moet je je van God ook nog aan zijn wetten houden? Hoe kun je nu blij zijn met de wet? Toch wordt in Jeruzalem feest gevierd als de wet gelezen is: met God mag je blij zijn.

Lees verder

Mark Veurink
8 februari 2015

Nehemia 5:9 – Vrijgevig uit liefde

Nehemia roept op om in alles ontzag voor God te hebben. Dat maakt verschil in hoe je met geld omgaat. Het maakt je vrijgevig en gul. En juist in een wereld die door geld wordt geregeerd, kunnen christenen daarin verschil maken.

Lees verder

Mark Veurink
1 februari 2015

Nehemia 4:8 – Houd moed in je geloof

Maakt geloven verschil? In je eigen leven? Voor de wereld? Soms kun je er moedeloos van worden. Van Nehemia kun je leren hoe je moed kunt houden in je geloof.

Lees verder

Mark Veurink
25 januari 2015

Nehemia 1:5-11 – Bidden met volharding voor de stad

Het lijkt niet goed te gaan met het christelijk geloof in Nederland. Hoe kan de kerk dan bloeien en van betekenis zijn? Van Nehemia leren we dat dat niet begint met plannen maken maar met bidden.

Lees verder