Marcus

image_pdfimage_print
Mark Veurink
27 maart 2016

Marcus 16:8 | Pasen: alles is anders!

‘As ’t net kin sa’t it moat, dan moat it mar sa’t it kin.’ De wereld kun je niet veranderen, dus je kunt er maar beter mee leren omgaan. Of… Pasen maakt alles anders: je hoeft je niet neer te leggen bij hoe het in de wereld gaat. Pasen betekent dat je leven zin heeft.

Lees verder

Mark Veurink
25 maart 2016

Marcus 14:53-15:47 | Vierluik: reacties rond het kruis

Tijdens zijn proces en kruisiging staat Jezus er alleen voor. Het Sanhedrin miskent hem. Petrus wil er voor Jezus zijn, maar ontkent hem als het er op aan komt. Pilatus is onverschillig. Maar als Jezus de laatste adem heeft uitgeblazen volgt de erkenning door een Romeins centurio.

Lees verder

Mark Veurink
20 maart 2016

Marcus 11:7-9 | Jezus is de nederige koning

Is geloven voor zwakkelingen? Je zou het wel denken als je Jezus ziet… Zijn intocht in Jeruzalem ziet er vanaf een afstandje weinig indrukwekkend uit. Maar Jezus presenteert zich bewust als nederige koning. En juist daarin zit zijn enorme, wereld-veranderende, kracht.

Lees verder

Mark Veurink
13 maart 2016

Marcus 14:32-52 | Zwak is sterk

Hoe reageer je als je straf krijgt die je niet hebt verdiend? Dan protesteer je toch? Jezus niet. Zijn vrienden willen voor hem vechten, sterk voor hem zijn. Maar Jezus laat het gebeuren. Want als je zwak durft te zijn, ben je pas echt sterk!

Lees verder

Mark Veurink
28 februari 2016

Marcus 12:43b-44 | Jezus ontmaskert onechtheid

We kunnen heel erg met de buitenkant bezig zijn. Maar Jezus wil niet dat je alleen met de buitenkant gelooft. Hij ontmaskert schone schijn en wijst een veel mooiere weg: van radicale, offerende liefde. Hij zelf gaat je daarin voor.

Lees verder

Mark Veurink
21 februari 2016

Marcus 14:22-24 – Jezus geeft zich voor jou

Het kruis staat centraal in het christelijk geloof: Jezus geeft zich voor jou. Maar wat is dat offer van Jezus eigenlijk? Wat heb je eraan? Kun je het aannemen en de maaltijd van Jezus vieren?

Lees verder

Mark Veurink
14 februari 2016

Marcus 9:7 – Jezus is te vertrouwen

Er is veel van Jezus wat we niet kunnen snappen. Kun je hem dan nog vertrouwen? In Marcus 9 wordt duidelijk dat wat er ook gaat gebeuren en wat Jezus ook zegt, je van hem op aan kunt.

Lees verder

Mark Veurink
10 januari 2016

Marcus 1:22 – Jezus maakt je vrij

Vrij zijn: in onze samenleving een belangrijke waarde. Maar in de praktijk valt het tegen: allerlei machten beïnvloeden je leven. Jezus wil je echt vrij maken. Nee, hij verandert niet de wereld, maar wel jouzelf!

Lees verder

Mark Veurink
3 januari 2016

Marcus 1:11 – Je bent Gods geliefde kind!

Ieder mens heeft behoefte aan liefde. Maar we hebben Gods liefde ingeruild voor andere dingen. Jezus geeft de mensheid een nieuw begin: hij is Gods geliefde Zoon. Door Jezus mag jij het ook zijn!

Lees verder

Mark Veurink
31 december 2015

Marcus 1:15 – Een nieuw begin

Opnieuw beginnen, dat zou soms best fijn zijn! De wereld kan ook wel een nieuw begin gebruiken. Maar een nieuw begin komt niet van een nieuw jaar, maar van Jezus. Hij is het nieuwe begin van ons leven.

Lees verder

  • Agenda