Open kerk

13:30

14 december 2014

Persbericht

Kerk doet mee aan koopzondag
Voorhof open tijdens Kerstmarkt Franeker

Tijdens de Kerstmarkt in de Franeker, op zondag 14 december, zijn niet alleen winkels en kramen in de binnenstad open. Het winkelende publiek kan ook terecht in De Voorhof, het kerkgebouw aan de Voorstraat 71 (tegenover de Shoeby). De kerk schenkt gratis koffie en thee met een kerstkransje, en biedt verkleumde wandelaars een gerieflijke plek om even te zitten, een praatje aan te knopen of de schone toiletten te gebruiken.
‘Zo’n koopzondag is niet iets dat zelf zouden bedenken’, zegt gastvrouw Ria Kuijper namens De Voorhof, ‘Maar gastvrijheid gaat boven onze opvattingen over winkelwet en zondagsvrijheid. De kerk is zondag toch lekker op temperatuur, want ‘s ochtends om tien uur en ‘s middags om vijf uur hebben we een kerkdienst dus de kachel brandt de hele dag. Juist op zo’n koude, donkere decemberdag willen we de kerstmarktbezoekers graag verwelkomen voor een pauzemoment.’
De Voorhof, Voorstraat 71 in Franeker, is zondag 14 december vanaf 13.00 uur open voor publiek. Om 17.00 uur begint de gebruikelijke middag-kerkdienst.

einde persbericht
voor meer informatie: Ria Kuijper-Versteegh, 0517-395604