Preken

image_pdfimage_print
Mark Veurink
Mark Veurink
17 september 2017

Job 3-37 | Wanneer de waarheid een leugen wordt

Mooie praatjes, goedkope waarheden: ze komen maar al te vaak voor. Job krijgt van zijn vrienden de waarheid te horen. Waar op zich niks mis mee is. Maar in plaats van er voor Job te zijn, slaan ze hem met de waarheid om de horen. Zo wordt zelfs de waarheid een leugen!

Lees verder

Mark Veurink
Mark Veurink
10 september 2017

Job 1:1-2:10 | Lijden zonder reden

‘Waarom moet mij dit overkomen?’ Het leven is niet eerlijk. Maar hoe zit dat met God? Daar kan Job over meepraten. Van de ene op de andere dag raakt hij alles kwijt. Door toedoen van God. Zonder reden. Wat moet je daar toch mee?

Lees verder

Mark Veurink
Mark Veurink
3 september 2017

Kolossenzen 1:15-20 | Jezus en alles

Waar gaat geloven over? Alleen over geestelijke dingen? Zo kun je het wel ervaren. Maar geloven gaat over alles! Jezus heeft ook te maken met heel gewone, aardse dingen. Het aardse doet er voor hem toe! Daarom is ook milieuvriendelijk leven een manier om Jezus te aanbidden.

Lees verder

Mark Veurink
Mark Veurink
27 augustus 2017

Psalm 24:1 | De aarde: Gods eigendom

Van wie is de aarde? Van ons? Zo leven we wel. Volgens Psalm 24 is de aarde van God. Dat geeft alle reden zorgvuldig met de aarde om te gaan. Ook dat hoort bij het christelijk geloof: het milieu is geen bijzaak!

Lees verder

Gast
6 augustus 2017

Johannes 1 en Openbaring 21 | God is bij ons

Deze preek is van Sam Wells, predikant van de Anglicaanse kerk van St. Martin-in-the-Fields, Trafalgar Square, Londen. Vertaald door Dingeman van Wijnen, die deze preek als leespreek gehouden heeft.

Lees verder

Mark Veurink
Mark Veurink
23 juli 2017

Matteüs 7:1 | Oordelen? Weg ermee!

Oordelen – daar moeten we niets van hebben. Maar ondertussen staan we altijd met ons oordeel klaar… Waarom oordelen we eigenlijk? Jezus wijst de weg uit het oordelen!

Lees verder

Mark Veurink
Mark Veurink
16 juli 2017

Matteüs 6:1 | Geloven draait om God

Geloven draait om God. Dat klinkt logisch. Toch is er het gevaar allerlei vormen in stand te houden, zonder dat het nog om God draait. Dan houd je een leeg religieus systeem over. Jezus zet de Vader (weer) in het middelpunt.

Lees verder

Mark Veurink
Mark Veurink
9 juli 2017

Matteüs 5:48 | Volmaakt zijn?!

Ben jij volmaakt? Nee? Jezus geeft als opdracht: ‘wees volmaakt!’ Is alleen het beste goed genoeg voor Jezus? Wil hij ons perfectionisten maken, voor zover we dat nog niet waren? Wat moet je met zo’n opdracht?

Lees verder

Mark Veurink
Mark Veurink
2 juli 2017

Ester 4:13-17 | Toeval?!

Ester: het gewone meisje dat koningin van Perzië wordt. Het klinkt als een romantisch sprookje, maar de werkelijkheid is veel rauwer. Heeft Ester de moed te zien dat haar leven meer is dan een samenloop van ongelukkige omstandigheden? Durf jij te geloven dat er meer is dan toeval?

Lees verder

Mark Veurink
Mark Veurink
25 juni 2017

Matteüs 5:3 | Gelukkig de ongelukkigen

Hoe word je gelukkig? Het is misschien wel de grootste vraag die mensen hebben. Jezus begint er de bergrede mee. Maar hij wijst een heel andere weg naar geluk dan je zou denken: de weg van zwakte!

Lees verder