Predikant / Kerkelijk werker

Onze kerk heeft een predikant en een kerkelijk werker: Mark en Hanneke Veurink.

Achtergrondmark-veurink

Mark (1987) en Hanneke (1989) zijn getrouwd in 2010 en hebben 3 kinderen, Daniël (2012), Tim (2014) en Lydia (2016). Beiden hebben theologie gestudeerd aan de Theologische Universiteit in Kampen. In de zomer van 2012 zijn ze allebei afgestudeerd. De kerk van Franeker is de eerste kerk waar zij werken.

Motivatiehanneke-veurink

Mark en Hanneke zijn onder de indruk van God en willen dat graag met anderen delen. In de kerk, maar ook daarbuiten. Gods liefde is te groot om voor jezelf  te houden. Beiden willen graag laten zien wat leven van Gods genade  betekent in 21e-eeuws Nederland. Want geloven in Jezus is niet ouderwets.

Taken

Als predikant is Mark bijna elke week bezig met het maken van preken en voorbereiden van kerkdiensten. Daarnaast zijn er allerlei andere taken die  Mark en Hanneke onderling verdelen: onderwijs aan bijvoorbeeld jongeren, toerusten van bijvoorbeeld jeugdleiders en kringleiders, pastoraat, visie en beleid (zoals hoe we als kerk iets voor Franeker kunnen betekenen).

Franeker

Mark en Hanneke willen er niet alleen voor gemeenteleden van De Voorhof zijn. Ze willen er ook zijn voor Franeker. Voor iedereen die vragen heeft over zingeving of over het christelijk geloof. Wie graag eens wil doorpraten, mag altijd contact opnemen.

  • Kerkelijk werker
    hanneke-veurink

    Mocht u vragen en/of opmerkingen voor de kerkelijk werker hebben? Deze zijn hier van harte welkom.

  • Predikant
    mark-veurink

    Mocht u vragen en/of opmerkingen voor de predikant hebben? Deze zijn hier van harte welkom.