De Voorhof Franeker

KerkinFranekerOns kerkgebouw, De Voorhof Franeker, is te vinden aan de Voorstraat 71, midden in de oude binnenstad van Franeker.

Geschiedenis

De Voorhof is sinds 2003 in gebruik als kerk van de GKv te Franeker. Sinds 2017 is De Voorhof in gebruik als kerkgebouw van de NCGK samenwerkingsgemeente.

Vanaf 1925, toen de CGK in Franeker begon, tot en met 2016 maakte de CGK gebruik van het kerkgebouw aan de Zuiderkade 31 in Franeker.

De GKv heeft verschillende gebouwen gebruikt. De GKv is in 1948 begonnen in Sexbierum. Later is de gemeente naar Franeker verhuisd, waar in 1982 een kerkgebouw aan de Schilcampen 49 werd betrokken. In 2003 werd dit kerkgebouw verkocht aan baptistengemeente ‘Maranatha’ en verhuisde de gemeente naar De Voorhof, een voormalig pand van het Psychiatrisch Ziekenhuis Franeker waarin psychomotorische therapie werd gegeven. Na een uitgebreide verbouwing kon De Voorhof als kerkgebouw in gebruik worden genomen.

Open Hof

We willen De Voorhof niet alleen voor onszelf houden. Iedereen is altijd welkom om onze kerkdiensten op zondag te bezoeken. Twee keer per jaar, op Koningsdag en op de Argrarische Dagen, zetten wij de kerk open voor iets te eten of drinken, een schoon toilet, een goed gesprek en een moment van rust. Bovendien wordt op 2e kerstdag in De Voorhof een kerstmaaltijd gehouden voor onze stadsgenoten.


[cro_parentlinks]