Jongeren

1396790_3459921193835_1090237143_oJongeren horen volledig bij de gemeente! Ze horen erbij, in de kerkdiensten en in het hele gemeentezijn. Een aantal dingen worden specifiek voor jongeren georganiseerd.

Jongeren hebben een druk leven; er gebeurt van alles tussen je 12e en 20e verjaardag! Je lijf verandert, je moet kiezen wat voor opleiding je gaat doen, wat voor relaties je aangaat. We willen jongeren een plek bieden waar ze Jezus kunnen leren kennen, een keuze voor Jezus kunnen maken en daarin kunnen groeien. We hopen dat de gemeente een plek is die voor hen belangrijk is, als het gaat om het ontmoeten van christelijke vrienden en het ontmoeten van God zelf. Daarom organiseren we ook verschillende activiteiten voor hen.

Live Steady

Zodra jongeren naar de brugklas gaan, zijn ze welkom in de Live Steady-club. Elke zaterdagavond, van september tot en met april. Deze club is voor jongeren van 12 tot 16. Een plek om elkaar te ontmoeten en samen bezig te zijn met het christelijk geloof. De onderwerpen worden gekozen uit de leefwereld van jongeren, uit vragen die jongeren zelf hebben. Bijvoorbeeld over het lijden, wie je bent, hoe je God kunt ervaren, enzovoort. De avond wordt afgesloten met de soos. Een team van jeugdleiders verzorgt deze avonden. Deze Live Steady-club is in de plaats gekomen van de klassieke club en catechisatie.

Catechisatie

57490_3459937754249_1998715797_o

Vanaf 16 jaar zijn jongeren welkom op catechisatie. Elke dinsdagavond van september tot en met april. Catechisatie is een traject van 2 jaar, waarin alle onderwerpen van de christelijke leer aan bod komen. Denk aan: de schepping, apologetiek, de bijbel, zonde, verlossing, de Geest, de kerk, de toekomst, enzovoort. In 2 jaar krijgen de deelnemers een overzicht over de christelijk leer, met volop ruimte daarover in gesprek te gaan. Jongeren kunnen belijdenis doen wanneer ze daar zelf aan toe zijn. Wel wordt verwacht dat, ook als je al belijdenis hebt gedaan, je het traject van 2 jaar catechisatie afrondt. De catechisaties worden gegeven door de predikant, Mark Veurink.

Deltacursus

dsc_0122Voor jongeren van 18 en ouder, die de catechisatie hebben afgerond, maar op zoek zijn naar meer verdieping en inhoud bij hun geloof, is er de Deltacursus. De cursus verdiept je kennis van Oude en Nieuwe Testament, maar biedt ook praktische lessen. De Deltacursus wordt om de week gegeven door de kerkelijk werker, Hanneke Veurink.

 

Jeugdvereniging

Voor jongeren van 16 en ouder is er naast catechisatie en Deltacursus ook nog de jeugdvereniging. De JV komt om de week samen op zondagavond. De JV is zelfstandig: jongeren organiseren het volledig zelf. Ook hier volop ruimte voor ontmoeting, maar ook inhoud. De JV werkt ook samen met andere jeugdverenigingen in de regio.